Lärare Göteborg

Petra Lind

Yogalärare i hatha- yin- restorative-, barn- och familjeyoga.

Yoga är livet och för mig, ett sätt att leva, ett sätt att vara. Att ha yogan i mitt liv, både genom rörelse och filosofi, tar fram mitt bättre jag.
Jag älskar också att ordet yoga står för förening. Förening mellan kropp, sinne och själ. Men för mig står det också för förening mellan människor. Förening i kärlek. Kärlek till sig själv. Kärlek till våra medmänniskor.
Jag älskar att sprida yogans ljuvliga effekter vidare. Vidare till våra barn och ungdomar. Vidare till vuxna i alla åldrar. Det som är fint är till för att spridas vidare.
Förutom att vara yogalärare har jag hållt i barnyogautbildingar och varit assisterande lärare på hatha, yin och restorativeutbildningar. När jag inte är yogalärare jobbar jag som klasslärare i skolan och sprider yogans verktyg där så mycket jag bara kan. 

•Hathayogalärare RYT 200h •Yinyoga •Restorative•Hotyoga

•Barnyoga •Acces Bars •Lymfatisk andningsinsruktör •Ayurveda steg 1

Emelie Thyrfalk

 -Emelie: 

Under min föräldraledighet fick jag djupare kontakt med mitt inre och en stark längtan efter något annat pickade på. Jag har mina rötter inom friskapande dans och har genom dansen arbetat mycket med att uttrycka känslor, känna in kroppen och lyssna inåt. Jag upptäckte yogan för bara fem år sedan och har genom yogan lärt känna mitt sanna själv lite bättre. Det är dock en resa som fortsätter och när jag kom bort från samhällets brus efter födseln av min dotter bestämde jag mig för att fördjupa detta ytterligare genom att utbilda mig till yogalärare. Min längtan och önskan är att få sprida yogan och det fantastiska som yogan gör med oss vidare till andra. Med en förhoppning om att fler ska få uppleva det som jag upplevt genom yogan - ett mer harmoniskt och balanserat liv. 

-utbildad yogalärare på Yogayamas Internationellt Certifierade 200h Teacher Training.

Michael Kjellberg

-Michael:

Har arbetat hela mitt verksamma liv inom shipping och startade mitt första företag 1986 och sedan dess utvecklat dessa till framgångsrika företag.

Men för ca 10/12 år sedan fick jag en ny vänskap, yogan, som många andra började jag med Ashtanga men efter tid så blev det Hatha som blev den yogaform som jag fastnade för. För mig har Yogan spelat en mycket stor roll då man fått andra inspirationer och utmaningar som jag aldrig hade trott att jag skulle göra. 2017 antog jag den stora utmaningen att anmäla mig till Yogayamas 200 timmars teacher training för att fördjupa mig i min yoga och det är här jag är nu och ser fram emot att inleda en ny period i mitt liv.

Jag vill gärna sprida vidare den inspiration och vänskap som jag fått genom yogan och försöka förmedla den till dig.

-RYT200 Yoga Alliance Teacher Training Yogayama

Ulrika Friberg

 Yogalärare och grundare/ägare till Studio Yogaheart i Göteborg. Håller klasser, utbildningar och workshops.

Ulrika har över 15 års erfarenhet av att leda gruppträning, undervisa i större och mindre yogaklasser. Hon har genom åren hunnit studera och utöva flera olika yogastilar/traditioner. Ulrika har sin grundutbildning i hatha-yogan, den äldsta traditionens yoga samt yin- gravid- restorative- och nidra- yoga. Certifierad yogalärare enl yoga alliance. 

Hon är utbildad och jobbar också som barnmorska med vidarutbildning inom samtalsterapi, KBT, psykoprofylax, psykologi och sexologi.

Ulrika driver Yogaheart i Göteborg & Uddevalla och håller även klasser utomlands och vid förfrågan på olika studios/anläggningar.

Anna Tikva Eskvesen

Undervisar på engelska/svenska. Holds classes in English and Swedish 

English: Yoga was always a part of my life. I first got introduced to Hatha yoga during childhood through my mother. From there it did not take long to create my own connection. 

For many years my daily practice was mainly through acrobatics and trapeze, but after severeal injuries i found my way back to yoga.

Today i have more than 2000 hours of teaching behind me. I am educated at the Ashtanga Yoga School in Aarhus Denmark and have since attended different courses and workshops with Talia Sutra, among others.

I would like to invite you to a class where there is room for everyone.

Where we can practice together in a safe space, while challenging our selves: mentally, emotionally as phsyical. A pratice that is mindful and grounding.

I would like to help you reconnect and meet yourself on a deeper level.


Svenska: Yoga har alltid varit en del av mitt liv. Som barn introducerades jag tidigt för Hatha yoga genom min mamma och kort därefter skapade jag mitt egna förhållande till yoga. Under många år utövade jag akrobatik och trapets men till följd av skador fann jag vägen tillbaka till yoga. Idag har jag över 2000 undervisningstimmar bakom mig. Jag studerade vid Ashtanga Yoga School i Århus i Danmark och har sedan deltagit i flertalet workshops, bland annat med Talia Sutra. Jag skulle vilja invitera er till en yogaklass där det är plats för alla. Där vi tillsammans kan utöva yoga, samtidigt som vi utmanar oss själva såväl mentalt och känslomässigt som fysiskt. Där mindfulness och balans står i fokus. Jag vill hjälpa er att återkoppla till er själva och möta er själva på ett djupare plan.

Elina Amby

Efter min student 2014 kände jag mig vilsen och visste inte vad mitt nästa steg i livet var. Jag tog då mitt pick och pack och började utforska världen. Vid en sjö i Guatemala fick jag kontakt med yogan för första gången. En tjej höll i en klass och jag kände direkt att där fanns någonting mer att utforska. Sedan dess har yogan växt sig större och större i mitt liv och nu är yogan mer en livsstil än enbart en praktik på mattan. Yogan har hjälpt mig att hitta tillbaka till mitt center, hantera vardagen och känna kärlek gentemot mig själv och min omgivning. 2018 beslöt jag mig för att gå en lärarutbildning och känner ett pirr av att fortsätta sprida yogan! Under mina klasser vill jag förmedla att yogan är ens egen praktik, att lyssna till dagens behov och ge utrymme för en stund med närvaron riktad mot sig själv. Oavsett om vi möts i ett fysiskt flöde eller i en guidad djupavslappning så vill jag finnas där och hjälpa dig att nå kontakten med ditt inre, för den kontakten har jag upplevt som ett hjälpsamt verktyg i min vardag och kanske det även kan vara det för dig. Hoppas vi ses på mattan!-200h yogalärarutbildning med Green Yoga International (Yoga Alliance, RYS)-30h utbildning inom Yoga Nidra med Melanie Cooper och Jennie Wadsten, (Yoga Alliance, RYS)

Joachim Berntsson

Joachim har varit verksam som dansare och danslärare under större delen av sitt liv och alltid varit intresserad av rörelse och att lära sig mer om hur man fungerar. Som en utveckling av det utbildade sig Joachim till lärare i Alexanderteknik under tre år i London. Yogan kom in som en naturlig del i hans liv och för några år sedan valde han att gå sin teacher training, 200h i hathayoga på yogayama.

Maeva Begon

Jag upptäckte yogan för att hitta tillbaka till min kropp efter en långtids sjukdom och fastnade för gott när jag blev tvåbarnsmamma och var i stort behov av att grunda mig för att växa i min nya identitet. Yogan har sedan dess varit ett otroligt viktigt del av mitt liv fysiskt och mentalt, båda på och utanför mattan. Den har gett mig en trygg plats för att acceptera det som är, att bara kunna vara utan prestation och att hitta mod för att våga tro på mig själv. Jag har undervisat yoga till blivande/nyblivna mammor, barn och familjer i flera år och sedan jag lämnat förskolevärlden, började jag jobba som förlossnings- och postpartum doula och babymassage instruktör.

Hathayoga lärarutbildning 200t, Gravidyoga 50t (Yogayama)

Yin & Restorative yoga för gravida 20t , Postnatal yoga 10t (Yogaheart)

Barn- och tonårsyogalärarutbildning 90t (Kids Yoga Foundation)