Cattis Dellborg

Jag träffade yogan när jag levt ganska länge. Det blev ett fantastiskt möte, kärlek vid första ögonkastet. Yogan blev snabbt en stor del av mitt liv och det kändes som att jag kommit hem.

Jag älskar den fysiska praktiken och är fascinerad av Yogans filosofi där den åttafaldiga vägen, sutror, chakran och energier ligger som en glittrande skattkista fylld med visdom.

Utbildning: 

200h Hathayogautbildning via Art of Life. Yin-yoga via Yogaheart. 

Utanför mattan arbetar jag som lungläkare och av naturliga skäl har andningen alltid intresserat mig. Med yogans Pranyama har mitt intresse blivit ännu större och tillfört mig en ny dimension av andningen.

Jag är ett exempel på att en kan möta yogan i vilken fas av livet en än befinner sig. Den är välkomnande, varm och inkluderande. Yogan har så mycket att tillföra kropp, själ och sinne och är också lättillgänglig. Om du har en intention och en matta så finns ständigt möjligheten att yoga; hemma, i naturen eller i en studio.

För mig är yoga ren glädje. Jag hoppas att jag ska kunna förmedla och dela denna glädje med er /Cattis

Jennelie Andersson

Yoga för mig handlar om mötet med mig själv och med andra, en interaktion och observation av vad som sker inuti och utanför. Mitt första möte med yogan var på en folkhögskola på Öland för drygt tio år sedan. Sedan dess har den följt mig i olika former; i perioder av ökad stress och press har yogan ofta varit mer återhämtande och lugn i form av yin yoga eller restorative, medan den i lugnare perioder har blivit mer fysisk och utmanande. På så sätt har den hjälpt till att balansera i vardagen och vårda relationen till mig själv. Idag arbetar jag som psykolog och där har yogan varit ett stöd för närvaro, nyfikenhet och mötet mellan människor. Det holistiska bidraget av kropp och själ till arbete med sinnet gör att yogan är en trygg parhäst i terapirummet. Det händer även att jag bjuder in aspekter från psykologin som compassion och acceptans i yogautövandet. Att få yoga själv är för mig en kärlekshandling och att få dela yogan med andra likaså. Jag brinner för att få dela med mig av verktyg som kan vara till hjälp inom såväl yoga som psykologi och min önskan är att få vara ett stöd för dig i att komma närmare dig själv och det du behöver. Hoppas vi ses på mattan!

Michael Kjellberg

Har arbetat hela mitt verksamma liv inom shipping och startade mitt första företag 1986 och sedan dess utvecklat dessa till framgångsrika företag.

Men för ca 10/12 år sedan fick jag en ny vänskap, yogan, som många andra började jag med Ashtanga men efter tid så blev det Hatha som blev den yogaform som jag fastnade för. För mig har Yogan spelat en mycket stor roll då man fått andra inspirationer och utmaningar som jag aldrig hade trott att jag skulle göra. 2017 antog jag den stora utmaningen att anmäla mig till Yogayamas 200 timmars teacher training för att fördjupa mig i min yoga och det är här jag är nu och ser fram emot att inleda en ny period i mitt liv.

Jag vill gärna sprida vidare den inspiration och vänskap som jag fått genom yogan och försöka förmedla den till dig.

-RYT200 Yoga Alliance Teacher Training Yogayama

Maeva Begon

Jag upptäckte yogan för att hitta tillbaka till min kropp efter en långtids sjukdom och fastnade för gott när jag blev tvåbarnsmamma och var i stort behov av att grunda mig för att växa i min nya identitet. Yogan har sedan dess varit ett otroligt viktigt del av mitt liv fysiskt och mentalt, båda på och utanför mattan. Den har gett mig en trygg plats för att acceptera det som är, att bara kunna vara utan prestation och att hitta mod för att våga tro på mig själv. Jag har undervisat yoga till blivande/nyblivna mammor, barn och familjer i flera år och sedan jag lämnat förskolevärlden, började jag jobba som förlossnings- och postpartum doula och babymassage instruktör.

Hathayoga lärarutbildning 200t, Gravidyoga 50t (Yogayama)

Yin & Restorative yoga för gravida 20t , Postnatal yoga 10t (Yogaheart)

Barn- och tonårsyogalärarutbildning 90t (Kids Yoga Foundation)