Petra Lind

Vikarierande lärare.

Yogalärare i hatha- yin- restorative-, barn- och familjeyoga.

Yoga är livet och för mig, ett sätt att leva, ett sätt att vara. Att ha yogan i mitt liv, både genom rörelse och filosofi, tar fram mitt bättre jag.
Jag älskar också att ordet yoga står för förening. Förening mellan kropp, sinne och själ. Men för mig står det också för förening mellan människor. Förening i kärlek. Kärlek till sig själv. Kärlek till våra medmänniskor.
Jag älskar att sprida yogans ljuvliga effekter vidare. Vidare till våra barn och ungdomar. Vidare till vuxna i alla åldrar. Det som är fint är till för att spridas vidare.
Förutom att vara yogalärare har jag hållt i barnyogautbildingar och varit assisterande lärare på hatha, yin och restorativeutbildningar. När jag inte är yogalärare jobbar jag som klasslärare i skolan och sprider yogans verktyg där så mycket jag bara kan. 

•Hathayogalärare RYT 200h •Yinyoga •Restorative•Hotyoga

•Barnyoga •Acces Bars •Lymfatisk andningsinsruktör •Ayurveda steg 1

Emelie Thyrfalk

 Vikarierande lärare.

Under min föräldraledighet fick jag djupare kontakt med mitt inre och en stark längtan efter något annat pickade på. Jag har mina rötter inom friskapande dans och har genom dansen arbetat mycket med att uttrycka känslor, känna in kroppen och lyssna inåt. Jag upptäckte yogan för bara fem år sedan och har genom yogan lärt känna mitt sanna själv lite bättre. Det är dock en resa som fortsätter och när jag kom bort från samhällets brus efter födseln av min dotter bestämde jag mig för att fördjupa detta ytterligare genom att utbilda mig till yogalärare. Min längtan och önskan är att få sprida yogan och det fantastiska som yogan gör med oss vidare till andra. Med en förhoppning om att fler ska få uppleva det som jag upplevt genom yogan - ett mer harmoniskt och balanserat liv. 

-utbildad yogalärare på Yogayamas Internationellt Certifierade 200h Teacher Training.

Michael Kjellberg

Har arbetat hela mitt verksamma liv inom shipping och startade mitt första företag 1986 och sedan dess utvecklat dessa till framgångsrika företag.

Men för ca 10/12 år sedan fick jag en ny vänskap, yogan, som många andra började jag med Ashtanga men efter tid så blev det Hatha som blev den yogaform som jag fastnade för. För mig har Yogan spelat en mycket stor roll då man fått andra inspirationer och utmaningar som jag aldrig hade trott att jag skulle göra. 2017 antog jag den stora utmaningen att anmäla mig till Yogayamas 200 timmars teacher training för att fördjupa mig i min yoga och det är här jag är nu och ser fram emot att inleda en ny period i mitt liv.

Jag vill gärna sprida vidare den inspiration och vänskap som jag fått genom yogan och försöka förmedla den till dig.

-RYT200 Yoga Alliance Teacher Training Yogayama

Elina Amby

Efter min student 2014 kände jag mig vilsen och visste inte vad mitt nästa steg i livet var. Jag tog då mitt pick och pack och började utforska världen. Vid en sjö i Guatemala fick jag kontakt med yogan för första gången. En tjej höll i en klass och jag kände direkt att där fanns någonting mer att utforska. Sedan dess har yogan växt sig större och större i mitt liv och nu är yogan mer en livsstil än enbart en praktik på mattan. Yogan har hjälpt mig att hitta tillbaka till mitt center, hantera vardagen och känna kärlek gentemot mig själv och min omgivning. 2018 beslöt jag mig för att gå en lärarutbildning och känner ett pirr av att fortsätta sprida yogan! Under mina klasser vill jag förmedla att yogan är ens egen praktik, att lyssna till dagens behov och ge utrymme för en stund med närvaron riktad mot sig själv. Oavsett om vi möts i ett fysiskt flöde eller i en guidad djupavslappning så vill jag finnas där och hjälpa dig att nå kontakten med ditt inre, för den kontakten har jag upplevt som ett hjälpsamt verktyg i min vardag och kanske det även kan vara det för dig. Hoppas vi ses på mattan!

200h yogalärarutbildning med Green Yoga International (Yoga Alliance, RYS)-30h utbildning inom Yoga Nidra med Melanie Cooper och Jennie Wadsten, (Yoga Alliance, RYS)

Maeva Begon

Jag upptäckte yogan för att hitta tillbaka till min kropp efter en långtids sjukdom och fastnade för gott när jag blev tvåbarnsmamma och var i stort behov av att grunda mig för att växa i min nya identitet. Yogan har sedan dess varit ett otroligt viktigt del av mitt liv fysiskt och mentalt, båda på och utanför mattan. Den har gett mig en trygg plats för att acceptera det som är, att bara kunna vara utan prestation och att hitta mod för att våga tro på mig själv. Jag har undervisat yoga till blivande/nyblivna mammor, barn och familjer i flera år och sedan jag lämnat förskolevärlden, började jag jobba som förlossnings- och postpartum doula och babymassage instruktör.

Hathayoga lärarutbildning 200t, Gravidyoga 50t (Yogayama)

Yin & Restorative yoga för gravida 20t , Postnatal yoga 10t (Yogaheart)

Barn- och tonårsyogalärarutbildning 90t (Kids Yoga Foundation)

Josefin Krüger

Det var under min tid i Australien jag hittade yoga på riktigt. Jag fastande och kände direkt att jag ville sprida allt det fantastiska, härliga och magiska med yogan vidare och nå åt med det budskapet till fler. Att få andra att förstå att det inte handlar om de olika positionernas utseende utan snarare om insidan, hur det får dig att känna. Kravlöst, utan att jämföra möter jag mig själv på mattan för att utforska varje ny dag och med nyfikenhet se vad jag kan åstadkomma av den. Varje gång på mattan är jag nybörjare.

Min yoga fokuserar på att du ska hitta ditt inre lugn, din glädje och din drivkraft i varje andetag. Att alltid vara snäll, förlåtande men också våga utmana men framförallt lyssna till din kropp. Detta är något du jag hoppas du också tar med dig även utanför din matta. Yoga är så mycket mer än det som händer på mattan, det är en livsstil. Ditt andetag guidar dig genom dagen och dina rörelser och på så sätt blir det harmoni mellan din kropp och ditt sinne.

Ha en magisk dag! Massa kärlek Kram Josefin

Jennelie Andersson

Yoga för mig handlar om mötet med mig själv och med andra, en interaktion och observation av vad som sker inuti och utanför. Mitt första möte med yogan var på en folkhögskola på Öland för drygt tio år sedan. Sedan dess har den följt mig i olika former; i perioder av ökad stress och press har yogan ofta varit mer återhämtande och lugn i form av yin yoga eller restorative, medan den i lugnare perioder har blivit mer fysisk och utmanande. På så sätt har den hjälpt till att balansera i vardagen och vårda relationen till mig själv. Idag arbetar jag som psykolog och där har yogan varit ett stöd för närvaro, nyfikenhet och mötet mellan människor. Det holistiska bidraget av kropp och själ till arbete med sinnet gör att yogan är en trygg parhäst i terapirummet. Det händer även att jag bjuder in aspekter från psykologin som compassion och acceptans i yogautövandet. Att få yoga själv är för mig en kärlekshandling och att få dela yogan med andra likaså. Jag brinner för att få dela med mig av verktyg som kan vara till hjälp inom såväl yoga som psykologi och min önskan är att få vara ett stöd för dig i att komma närmare dig själv och det du behöver. Hoppas vi ses på mattan!

Alice Gunnarsson

Namaste yogis 🙏
Mitt namn är Alice och för mig är yogan nyckeln till balans. Min favorit-vitamin!
Jag fann yogan för ca 15 år sedan i samband med idrottsskador. Min rehabilitering blev stretching i yogans tecken. Jag märkte att kroppen blev rörligare, mådde bättre och fick en inre styrka. Smygstark brukar jag kalla det. Yogan gav mig även en paus från den vardagliga prestationen.
Sedan dess fungerar yogan både som träning och återhämtning. Med yogan finner jag ro och blir det jaget jag vill vara.
Jag har sällan någon plan på vad jag ska göra på yogamattan mer än att jag vet att både kropp och knopp behöver stunden. Väl på mattan leder andetaget mig från den ena rörelsen till den andra och mitt fokus flyttas successivt inåt. Andetaget blir djupare och axlarna trillar ner. Jag vill alltid stanna lite till, en position till. Alltid lämnar jag mattan med en positiv känsla av lugn och acceptans, att allt är precis så som det ska vara.
Jag älskar att inspirera till en prestationslös och mjuk yoga och dela den glädje och acceptans som infinner sig.
Mina klasser varierar med olika fokus, som kan baseras på kroppsdelar, intensitet eller kanske naturens tecken. Jag är alltid noga med att anpassa klassen utifrån mina medlemmar och är säker på att yogan passar alla, gammal som ung, pigg som trött, stel eller överrörlig. I yogan utgår du ALLTID från dig själv och din dagsform, utan prestation och utan måsten. Tillsammans skapar vi energi och glädje samtidigt som du blir medveten om nuet och ditt inre. Hoppas vi ses på mattan för både exercise och innercise ❤️