Cattis Dellborg

Jag träffade yogan när jag levt ganska länge. Det blev ett fantastiskt möte, kärlek vid första ögonkastet. Yogan blev snabbt en stor del av mitt liv och det kändes som att jag kommit hem.

Jag älskar den fysiska praktiken och är fascinerad av Yogans filosofi där den åttafaldiga vägen, sutror, chakran och energier ligger som en glittrande skattkista fylld med visdom.

Utbildning: 

200h Hathayogautbildning via Art of Life och Yin-yoga via Yogaheart/Ulrika Friberg. 

Utanför mattan arbetar jag som lungläkare och av naturliga skäl har andningen alltid intresserat mig. Med yogans Pranyama har mitt intresse blivit ännu större och tillfört mig en ny dimension av andningen.

Jag är ett exempel på att en kan möta yogan i vilken fas av livet en än befinner sig. Den är välkomnande, varm och inkluderande. Yogan har så mycket att tillföra kropp, själ och sinne och är också lättillgänglig. Om du har en intention och en matta så finns ständigt möjligheten att yoga; hemma, i naturen eller i en studio.

För mig är yoga ren glädje. Jag hoppas att jag ska kunna förmedla och dela denna glädje med er /Cattis

Hannah Sjöström

Hannah har praktiserat yoga sedan slutet av 90-talet och utforskat många olika yogaformer - och älskat nästan alla. Hon är utbildad i Authentic Flow, Embodied Yin, Restorative Yoga och Yoga Nidra, i hennes gamla hemstad Stockholm där hon också undervisat på olika studios. "För mig är yoga mycket mer än asanas som utförs på mattan, det är ett utforskande av rörelse, en väg in till sig själv. Restorative yoga ligger mig extra varmt om hjärtat - vi behöver alla vila, på riktigt." Hannah är journalist, författare och kommunikationsstrateg till vardags och på Yogaheart håller hon klasser i Restorative Yoga och Embodied Yin.

Maeva Begon

Jag upptäckte yogan för att hitta tillbaka till min kropp efter en långtids sjukdom och fastnade för gott när jag blev tvåbarnsmamma och var i stort behov av att grunda mig för att växa i min nya identitet. Yogan har sedan dess varit ett otroligt viktigt del av mitt liv fysiskt och mentalt, båda på och utanför mattan. Den har gett mig en trygg plats för att acceptera det som är, att bara kunna vara utan prestation och att hitta mod för att våga tro på mig själv. Jag har undervisat yoga till blivande/nyblivna mammor, barn och familjer i flera år och sedan jag lämnat förskolevärlden, började jag jobba som förlossnings- och postpartum doula och babymassage instruktör.

Hathayoga lärarutbildning 200t, Gravidyoga 50t (Yogayama)

Yin & Restorative yoga för gravida 20t , Postnatal yoga 10t (Yogaheart)

Barn- och tonårsyogalärarutbildning 90t (Kids Yoga Foundation)

Ada Kapetanovic

Jag har yogat till och från under tio års tid, men fann yogan på riktigt i ett försök att återhämta mig från långvarig stress för några år sedan. När jag började praktisera yoga dagligen insåg jag att det var yogan som gjorde mig lugnare, mer klartänkt och energisk utan att ha någon negativ effekt på mitt nervsystem. Jag blev väldigt fascinerad av yogan som livsfilosofi och gick min 200h Teacher Training under 2022 (Himalayan Yoga Institute).

Min yogastil är en variant av Hatha yoga och är grundad i Rajadhiraja-traditionen. Här ligger fokus på att balansera sinnet, det endokrina systemet och våra hormoner, samtidigt som vi får en stark och smidig kropp. Vi gör andningsövningar och har med oss dem när vi utför de fysiska rörelserna.

Jag vidareutbildar mig nu inom yoga och studerar även psykologi - ett ämne som för mig går hand i hand med yogan. Utöver detta driver jag eget som fotograf och älskar det visuella.

Under mina klasser hoppas jag att kunna guida till samma känsla som yogan ger mig - energifylld, avslappnad och harmonisk, på samma gång.


Michael Kjellberg

Jag har arbetat hela mitt verksamma liv inom shipping och startade mitt första företag 1986 och sedan dess utvecklat dessa till framgångsrika företag.
Men för ca 14 år sedan fick jag en ny vänskap, yogan, som många andra började jag med Ashtanga men efter tid så blev det Hatha som blev den yogaform som jag fastnade för. För mig har Yogan spelat en mycket stor roll då man fått andra inspirationer och utmaningar som jag aldrig hade trott att jag skulle göra. 2017 antog jag den stora utmaningen att anmäla mig till Yogayamas Hatha 200 timmars teacher training för att fördjupa mig i min yoga. Det ledde sedan till att även fördjupa mig i Yin och gått Yogayamas 50 timmar Yin grund samt 50 timmar Yin rehab och Mindfullness. Här är jag nu och ser fram emot att sprida vidare den inspiration och vänskap som jag fått genom yogan och försöka förmedla den till dig.