• Ulrika Friberg 

  På ett eller annat sätt arbetar jag med människor. Jag har sökt efter och funnit en väg där jag kan kombinera sjukvård med friskvård och ofta arbetar jag förebyggande, med hälsa.

  Jag har arbetat som barnmorska i 20 år och har en bred erfarenhet inom kvinnohälsa, mödrahälsovård, ungdomsmottagning, förlossning/BB, coaching med gravida. Jag arbetar även som föreläsare i mindre och större grupper för gravida, i förberedelse inför födande.

  Jag är utbildad sjuksköterska, samtalsterapeut och sexolog med inriktning i kognitiv beteende terapi, KBT, med erfarenhet från barn- och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri, ätstörningsproblematik och kvinnohälsa.

  För drygt 17 år sedan välkomnade jag yoga och meditation i mitt liv. Jag utbildade mig till yogalärare och har sedan dess undervisat i mindre och större yogaklasser/evenemang. För mig är kontinuerlig fortbildning en naturlig process och jag har under åren fördjupat mina kunskaper, som sen delas vidare. Jag undervisar i olika yogastilar som yin- hatha- vinyasa- restorative- nidra- och gravidyoga. Jag klasser i meditation och guidad avslappning och håller även utbildning för yogalärare, som vill fördjupa sig till gravidyogalärare.

  Vi behöver både aktivitet och vila för ett harmoniskt liv. För många är det mer inslag av aktivitet än återhämtning och får det fortgå alltför lång tid kan kroppsliga och/eller mentala besvär uppkomma, såsom ex värk, sömnrubbningar, ångest/oro/rädsla, påverkan av mat- och sexlust som i sin tur kan leda till svårigheter i relationer.

  Jag faschineras av kinesisk medicin och tror starkt på ett helhetstänk kring människans hälsa och välmående. Enkelt förklarat eftersträvas balans i kroppen och dess energisystem. Vi använder begrepp som yin och yang och eftersträvar genom ex yoga, andningsteknik, akupunktur och akupressur balans mellan dessa element. Förenklat ses yin som kylande och yang som värmande. Jag är utbildad inom akupunktur och akupressur inom kvinnohälsa och har en fördjupningsutbildning inom yinyoga och de fem elementen som härstammar från den traditionella kinesiska medicinen, där vi med hjälp av yinyoga kan påverka de energimässiga systemen enl den österländska filosofin.

  Som ett led i en längtan att kunna dela med mig av mina kunskaper öppnade jag 2017 en studio för samtal, utbildning och yoga/meditation i Göteborg, Yogaheart. Studion finns i Johanneberg och fylls av mellanmänskliga möten, yogaklasser, utbildningar. I studion kan du också yoga för fler yogalärare än mig, men alla med samma syn på filosofi och medmänsklighet. 

  När jag inte håller till i studion, arbetar jag kliniskt som barnmorska på Östra sjukhuset i Göteborg eller är iväg på yogaresor/evenemang/event i Sverige eller utomlands.

Har du en fråga/önskan skriv det i meddelande, så hör jag av mig.