Yoga

Hathayoga

Här får du praktisera mjuka, fysiska positioner i kombination med klassisk yoga-andning. Hathayogan är den äldsta traditionens yogaform vilken de flesta andra yogaformer härstammar ifrån.

Syftet med hathayoga är att stilla sinnet, uppnå ett inre lugn och uppnås genom att balansera energierna Yin och Yang. Efter en mjuk inledning kombineras statiska positioner med andningsövningar och avslutas i skön savasana. I hathayogan tränar du styrka, balans, flexibilitet, rörlighet och tålamod.

Nivå: Alla kan delta.

Yinyoga

Lugn, djup och välgörande yoga med fokus på kroppens bindväv. Du guidas i att stilla kroppens muskler så att bindväven kan tränas och stretchas på ett skonsamt vis. I yinyoga kan alla delta, både du som är nybörjare, men också den mest erfarne.

"Golden Seed" kallas ett mjukt flöde som uppskattas mycket när den inkluderas i en yinyogasekvens. Den är utformad av Suzee och Paul Grilley och syftar till att genom mjuka flöden, transportera livsenergin (chi) i vår kropp. Golden seed sekvensen har alla rörelser som framåtböjningar, rotationer, squat och bakåtböjningar. Det är en perfekt som mjuk yang-komponent till en yin-klass eller "ensam" för att mjuka upp, öka flödet av energi i kroppens alla delar.

Nivå: Alla kan delta.

Yinyoga, myofascial bindvävs-release

Yin-yoga kan användas som verktyg för att förhindra skador, hantera uppkomna skador samt användas som ett sätt att jobba med mental träning/mindfulness.

I den här klassen använder vi bla tune up bollar för myofascial release. Du får praktisera tekniker som ökar energi, flöde och cirkulation för ben, fötter, höfter, nacke, skuldror och delar i kroppen som annars ofta blir stela, strama och oeftergivliga.

I yinyoga kan du praktisera skadeförebyggande,  för återhämtning, som mental träning, mindfullness och för att uppleva stillhet.

Nivå: Alla kan delta.

Gravidyoga

Gravidyogan är klassisk hatha- yin- restorative-yoga anpassad till den gravida. Mjuka sköna rörelser som kombineras med anpassad andningsteknik. Känsla av att få sträcka ut och stärka kroppen tillsammans med skön medveten andning. All yoga för gravida syftar till att stärka både kropp och sinne, må bra under graviditet, men också förbereda inför förlossning och småbarnstid. Guidas av yogalärare & barnmorska Ulrika Friberg. Erbjuds som öppen klass där partner välkomnas vara med när det passar.

Nivå: Alla kan delta. Rekommenderas starta efter ditt rutinultraljud och delta så länge du önskar.

Restorative-yoga

Restorative är en lugn, meditativ och terapeutisk yoga med syfte att skapa återhämtning av kropp, sinne och själ. Du placerar kroppen i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa avslappning. I den här yogan använs hjälpmedel, kuddar, filtar och block. Hjälpmedel finns i studion att låna, men ta gärna med en egen tröja eller likande för att kunna lägga över ögonen för skönare vila.

Nivå: Alla kan delta.

ISHTA Yoga Nidra

ISHTA Yoga Nidra, är en guidad meditationsteknik. Nidran utförs liggandes. På sanskrit betyder Nidra sömn och Yoga Nidra erbjuder ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen går in i en djup form av avslappning. Tillståndet kallas hypnogogiskt tillstånd. Innan själva Nidran guidas du i en mjuk hatha-yoga.
Yoga Nidra hjälper oss att hitta en total djupavslappning som kan bidra till att lösa upp mentala och fysiska spänningar, medan sinnet behålls vaket och fokuserat. 

Nivå: Alla kan delta.

Vinyasa

En dynamisk klass där vi flödar genom både stående och liggande positioner med fokus på andetaget och medveten närvaro. Kan modifieras, så alla nivåer välkomna.

Mamma-baby-yoga

Torsdagar kl 10-10.45 välkomnas mamma med bebis på Studio Yogaheart.

Utifrån gruppsammansättning anpassar vi innehåll, men fokus på mående, nya mammakroppen med behov av lättare rörelse och att få sträcka ut kroppen, börja träna bäckenbotten med genomgång på teknik. Samtal, mys och smygsam start på träning & flöde. Underdel av barnvagn kan inte tas med in i studion. Kan låsas fast utanför. Liggdel går bra att ta med in.

Nivå: Från bebis är 4-6 veckor till barnet kryper.

Privatlektion

Vill du få rådgivning/guidning, vilka klasser/yoga som passar dig just nu? Vill du få hjälp att skapa en egen liten klass att kunna praktisera hemma på egen hand? Vill du slipa på teknik? Få egen individuell hjälp helt enkelt. Boka tid för PT. Du mejlar då och ge förslag på 3 tider som passar dig, så kommer vändande mejl med svar. Välkommen!

Prislista 

Yoga Yogaheart Richertsgatan 8 Göteborg

1-gång 250 kr

5-kort 1050 kr 

10-kort 1800 kr

20-kort 2900 kr

50-kort 5900 kr

Månadskort (ingen bindningstid) 899 kr

Månadskort Sista-Minuten (ingen bindningstid) 495 kr

Veckokort 595 kr

2-veckorskort 795 kr

Prova-på-kort 350kr/1 v Prova-på-kort 550kr/2 v

Bokning av yoga kan göras 2 veckor innan klass. Vid behov av avbokning, görs detta senast 4 timmar innan klass via bokningssida. Vänligen avboka ej via tel, mejl eller sociala medier. Ej avbokad klass faktureras med 250kr.

Specialklasser, ws och kurser faktureras full avgift vid ev avbokning. Kan ge bort bokad plats -meddela namnändring i god tid innan.

Rabatter

20% rabatt på klippkort för student, långtidssjuk (minst 3 mån) på heltid och arbetslös.

Månads- års- och klippkort, max 3 förbokningar åt gången.