YOGA

Det finns många olika yogastilar och traditioner. Varje person måste själv få utforska, observera och avgöra vad som tilltalar och responderar rätt och riktigt för en själv. Jag skulle våga säga att en kombination av yin och yang (lugn & kraft) oftast är nyckeln till harmoni och balans. Men i vissa delar av livet kanske vi behöver mer av det ena än det andra. Du behöver inte uppleva dig i obalans för att ha glädje av yoga, utan yoga kan praktiseras för att upprätthålla välmående och god hälsa. Jag ska försöka sammanfatta lite kort, som en liten vägledning nedan.

För att se schema och boka yogaklasser på Yogaheart Göteborg & Yogaheart Uddevalla klickar du dig in via www.timecenter.com/yogaheart

-YINYOGA-

Lugn, djup och välgörande yoga med fokus på kroppens bindväv. Du guidas i att stilla kroppens muskler så att bindväven kan tränas och stretchas på ett skonsamt vis. I yinyoga kan alla delta, både du som är nybörjare, men också den mest erfarne.

"Golden Seed" kallas ett mjukt flöde som uppskattas mycket när den inkluderas i en yinyogasekvens. Den är utformad av Suzee och Paul Grilley och syftar till att genom mjuka flöden, transportera livsenergin (chi) i vår kropp. Golden seed sekvensen har alla rörelser som framåtböjningar, rotationer, squat och bakåtböjningar. Det är en perfekt som mjuk yang-komponent till en yin-klass eller "ensam" för att mjuka upp, öka flödet av energi i kroppens alla delar.

Nivå: Alla kan delta.

-HATHAYOGA-

Här får du praktisera mjuka, fysiska positioner i kombination med klassisk yoga-andning. Hathayogan är den äldsta traditionens yogaform vilken de flesta andra yogaformer härstammar ifrån.

Syftet med hathayoga är att stilla sinnet, uppnå ett inre lugn och uppnås genom att balansera energierna Yin och Yang. Efter en mjuk inledning kombineras statiska positioner med andningsövningar och avslutas i skön savasana. I hathayogan tränar du styrka, balans, flexibilitet, rörlighet och tålamod.

Nivå: Alla kan delta.

-GRAVIDYOGA-

En blandning av hatha- yin- restorative-yoga anpassad till den gravida. Mjuka sköna rörelser som kombineras med anpassad andningsteknik. Känsla av att få sträcka ut och stärka kroppen tillsammans med skön medveten andning. All yoga för gravida syftar till att stärka både kropp och sinne, må bra under graviditet, men också förbereda inför förlossning och småbarnstid. Guidas av yogalärare & barnmorska Ulrika Friberg. Erbjuds som öppen klass där partner välkomnas vara med när det passar.

Nivå: Alla kan delta. Rekommenderas starta efter ditt rutinultraljud och delta så länge du önskar.

-ISHTA YOGA NIDRA-

Nidran utförs liggandes och är en guidad meditation. På sanskrit betyder Nidra sömn och Yoga Nidra erbjuder ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen går in i en djup form av avslappning. Tillståndet kallas hypnogogiskt tillstånd. Innan själva Nidran guidas du i en mjuk hatha-yoga.
Yoga Nidra hjälper oss att hitta en total djupavslappning som kan bidra till att lösa upp mentala och fysiska spänningar, medan sinnet behålls vaket och fokuserat.

Nivå: Alla kan delta.

-RESTORATIVE-YOGA-

Restorative är en lugn, meditativ och terapeutisk yoga med syfte att skapa återhämtning av kropp, sinne och själ. Du placerar kroppen i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa avslappning. I den här yogan använs hjälpmedel, kuddar, filtar och block. Hjälpmedel finns i studion att låna, men ta gärna med en egen tröja eller likande för att kunna lägga över ögonen för skönare vila.

Nivå: Alla kan delta.

-PRIVATLEKTION-

Vill du få rådgivning/guidning, vilka klasser/yoga som passar dig just nu? Vill du få hjälp att skapa en egen liten klass att kunna praktisera hemma på egen hand? Vill du slipa på teknik? Få egen individuell hjälp helt enkelt. Boka tid för PT. Tid nyttjas inom ett år vid köp av presentkort. Du mejlar och ger förslag på 3 tider som passar dig, så kommer vändande mejl med svar. Välkommen!

Schema & bokning