YOGA

Det finns många olika yogastilar och traditioner. Varje person måste själv få utforska, observera och avgöra vad som tilltalar och responderar rätt och riktigt för en själv. Jag skulle våga säga att en kombination av yin och yang (lugn & kraft) oftast är nyckeln till harmoni och balans. Men i vissa delar av livet kanske vi behöver mer av det ena än det andra. Du behöver inte uppleva dig i obalans för att ha glädje av yoga, utan yoga kan praktiseras för att upprätthålla välmående och god hälsa. Jag ska försöka sammanfatta lite kort, som en liten vägledning nedan.


-YINYOGA-

Lugn, djup och välgörande yoga med fokus på kroppens bindväv. Du guidas i att stilla kroppens muskler så att bindväven kan tränas och stretchas på ett skonsamt vis. I yinyoga kan alla delta, både du som är nybörjare, men också den mest erfarne.

"Golden Seed" kallas ett mjukt flöde som uppskattas mycket när den inkluderas i en yinyogasekvens. Den är utformad av Suzee och Paul Grilley och syftar till att genom mjuka flöden, transportera livsenergin (chi) i vår kropp. Golden seed sekvensen har alla rörelser som framåtböjningar, rotationer, squat och bakåtböjningar. Det är en perfekt som mjuk yang-komponent till en yin-klass eller "ensam" för att mjuka upp, öka flödet av energi i kroppens alla delar.

Nivå: Alla kan delta.

-HATHAYOGA-

Här får du praktisera mjuka, fysiska positioner i kombination med klassisk yoga-andning. Hathayogan är den äldsta traditionens yogaform vilken de flesta andra yogaformer härstammar ifrån.

Syftet med hathayoga är att stilla sinnet, uppnå ett inre lugn och uppnås genom att balansera energierna Yin och Yang. Efter en mjuk inledning kombineras statiska positioner med andningsövningar och avslutas i skön savasana. I hathayogan tränar du styrka, balans, flexibilitet, rörlighet och tålamod.

Nivå: Alla kan delta.

-GRAVIDYOGA-

En blandning av hatha- yin- restorative-yoga anpassad till den gravida. Mjuka sköna rörelser som kombineras med anpassad andningsteknik. Känsla av att få sträcka ut och stärka kroppen tillsammans med skön medveten andning. All yoga för gravida syftar till att stärka både kropp och sinne, må bra under graviditet, men också förbereda inför förlossning och småbarnstid. Guidas av yogalärare & barnmorska Ulrika Friberg. Erbjuds som öppen klass där partner välkomnas vara med när det passar.

Nivå: Alla kan delta. Rekommenderas starta efter ditt rutinultraljud och delta så länge du önskar.

-YOGA NIDRA-

Nidran utförs liggandes och är en guidad meditation. På sanskrit betyder Nidra sömn och Yoga Nidra erbjuder ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen går in i en djup form av avslappning. Tillståndet kallas hypnogogiskt tillstånd. 

Yoga Nidra hjälper oss att hitta en total djupavslappning som kan bidra till att lösa upp mentala och fysiska spänningar, medan sinnet behålls vaket och fokuserat.

Nivå: Alla kan delta.

-RESTORATIVE-YOGA-

Restorative är en lugn, meditativ och terapeutisk yoga med syfte att skapa återhämtning av kropp, sinne och själ. Du placerar kroppen i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa avslappning. I den här yogan använs hjälpmedel, kuddar, filtar och block. Hjälpmedel finns i studion att låna, men ta gärna med en egen tröja eller likande för att kunna lägga över ögonen för skönare vila.

Nivå: Alla kan delta.

-PRIVATLEKTION-

Vill du få rådgivning/guidning, vilka klasser/yoga som passar dig just nu? Vill du få hjälp att skapa en egen liten klass att kunna praktisera hemma på egen hand? Vill du slipa på teknik? Få egen individuell hjälp helt enkelt. Sugen på yoga, men inte i grupp. Boka tid för PT. Tid nyttjas inom 6 mån vid köp av presentkort. Du mejlar och ger förslag på 3 tider som passar dig, så kommer vändande mejl med svar. Välkommen!


Hos oss kan du boka enstaka klass eller boka en yogakurs. Finns det platser kvar i kurs, så öppnar drop-in 7 dagar innan klass, bokas som enstaka klass. Vi tar betalning via swish, kort eller faktura och är anslutna till Epassi & friskvårdsbidrag. Betala per gång, engångspris eller med klippkort, eller betala per kurs. 

Betald engångsyoga kan avbokas vid sjukdom och ges tillgodo inom 30 dagar, bokas tidigast 24h innan klass. Annars bindande och ej av/ombokningsbar.

Kurs, specialklasser, intro-klasser, workshops och utbildning: Du kan boka direkt när bokning öppnar. Betalas vid bokning och du har garanterad plats. Bindande bokning, men du kan överlåta din plats. Din plats är således ej ombokningbar efter betalning. Överlåter du din plats, ska din vän göra en egen personlig bokning och din plats avbokas. Om du blir sjuk och har avbokat senast 24 tim innan klass, får du din missade gång tillgodo på valfri klass på ord schema, bokas tidigast 24 tim innan yoga. Nyttjas inom 1 månad från avbokning.

Student, senior och sjukskriven (minst 3 mån) på heltid, erhåller 10% rabatt på ord priser.

Klasser på schemat kan tillkomma/bytas ut/tas bort utifrån efterfrågan och behov. Åldersgräns 13 år i vuxet sällskap, annars 16 år.