Restorative, Sound & dina chakran

Bokas i kursform eller som enstaka klass med Ulrika Friberg

Söker du en lugnare form av yoga så erbjuder den här klassen de återhämtande effekterna, med avslappning för kropp och sinne.

Restorative är en lugn & återhämtande form av yoga. Här erbjuds du support av bolster, block, filtar för optimal avslappning i vilsamma positioner.

Positionerna upplevs sköna och efterlämnar en ny känsla av mjukhet, ny flexibilitet & rörlighet. Ett underbart sätt att vila sig i form.

Under savasana spelas det mjukt på kristallskålar och klockor, så du vaggas i sköna vibrationer. Klasserna har olika teman och fokus på chakrabalansering.

För att vara med på dessa klasser behöver du varken kunskap eller intresse för kroppens energier. Du behöver egentligen inte göra någonting annat än att dyka upp 10-15 min innan din yoga. Ha värmande, sköna mjuka kläder och guidas in i en avslappnande position som du kommer få stanna i för avslappning mellan 8-20 min. I bästa fall hjälper ljudvågorna från kristallskålarna dig att slappna av och din yoga blir en stund för avslappning och balansering.

CHAKRAN: I den yogiska filosofin består vi människor inte bara av en fysisk kropp, utan även av energier. Men även inom kvantfysiken delar man tanken med flera andra österländska teorier om att vi består av energivågor som rör sig i vår kropp, det vi inte kan se och riktigt ta på. Inom ayurvedans uråldriga syn på den holistiska naturen pratar man om olika energipunkter i i kroppen.

Energikroppen sägs bestå av 72000 energikanaler där energi flödar. Det finns 7 större energipunkter som även kallas chakran där energin möts och är i ständig rörelse. Chakra betyder livsenergihjul. Samtliga chakran hänger ihop och verkar tillsammans, påverkar hur vi mår, hur vi känner oss och uttrycker oss. Energihjulen börjar i roten av ryggraden och löper upp till toppen av huvudet. Alla energihjul hålls samman av en stor energikapsel, ett nav som kallas sushumna nadi.

Vi kan få obalanser och blockeringar i ett chakra om vi tryckt undan en jobbig känsla eller händelse och för att vi ska må så bra som möjligt är det viktigt att energihjulen kan flöda fritt och att alla chakran kan flöda i samma takt. Ett chakra kan vara både under och överaktivt.

Energihjulen har olika färger och energifrekvenser och genom att bli medveten om sina chakran, händelser i livet som påverkat oss, kan det vara hjälpsamt för att förstå hur vårt mående hänger ihop. De lägre energighulen har något lägre frekven som står i kontakt med jorden och de högre chakranen har högre frekven och är mer i kontakt med universum, det andliga och det intuitiva.


Läs mer om SOUNDHEALING 

21/3: Restorative, Sound & tema solarplexuschakrat.

28/3: Restorative, Sound & tema hjärtchakrat.

4/4: Restorative, Sound & tema halschakrat.

11/4: Restorative, Sound & tema pannchakrat.

18/4: Restorative, Sound & tema kronchakrat.

En fin stund som sänker stresshormoner, lugnar kropp och sinne.

Allt du behöver finns att låna i studion.

Nivå: För alla.

Yogalärare: Ulrika Friberg

-Kurs 7 veckor, torsdagar tom -18/4 2024, kl 19.00-20.15. Efter kursstart drop-in-bokning som öppnar 7 dagar innan klass. Eller betala 290kr för enstaka klass så kan du förboka tillfället du önskar vara med på.

Bokning: Du bokar din plats via info@yogaheart.nu, med namn, adress och mobilnummer. Du bokas samtliga tillfällen och får bekräftelse via mejl. Uppge om du vill betala via swish, kortbetalning eller ha faktura.  Drop-in i mån av plats bokas via www.timecenter.com/yogaheart (bokning öppnar 7 dagar innan klass).

Om du bokat kurs och har avbokat senast 24 tim innan yoga får du ett bonuskort att använda på annan yoga under perioden din kurs pågår, bonuspass bokas tidigast 24 tim innan klass, max två kort/kurs, drop-in (öppnar 7 dagar innan klass)