Yinyoga & de fem elementen med Ulrika Friberg

Yinyoga kurs: 29/8-17/10. Drop-in öppnar i mån av plats 7 dagar innan klass.

Boka-tidig-rabatt 200kr om du bokar senast 31/7, samt få 5-kort på köpet om du bokar 2 kurser med start i augusti.

Under 8 torsdagkvällar kl 19.15-20.30, med start 29/8 fokuserar vi på yinyoga och elementens teori med ursprung ifrån traditionell kinesisk medicin (TCM). Vi använder ibland Gua Sha Tool, yogablock, fasciabollar och filtar till praktiken. Detta finns att låna i studion.

Under klasserna får du praktisera yinyogans passiva stilla positioner, som ger en omtänksam stretch medan olika stela delar får slappna av. Varje position hålls under flera minuter vilket utöver den fysiska praktiken ger en möjlighet att lugna sinnet, stilla intryck och yttre brus. Positionerna utförs sittande eller liggande i ett stilla tempo och kan hjälpa dig att släppa spänningar och mjukna i både kropp och sinne.

Yogan har fokus på kroppens mer stelare delar, bindväv/fascia. Det är kroppens elastiska sammanhängande nätverk som sträcker sig från kroppens yta, huden ner lager för lager in i cellkärnor. Hela kroppen består av fascia och omsluter hela kroppen, så att träna fascian kan ge en magisk nyckel till ett bra mående i både kropp och sinne.

Under kursen får du ta del av teori om de fem elementen och praktisera olika fokusområden som stöttar det element som har fokus under klassen. Enligt den traditionella kinesiska medicinen, som yinyogan bla härstammar ifrån, består allt i livet av fem olika element, trä, eld, jord, metall och vatten. Varje element kopplas till våra årstider och påverkar vårat mående och hur vi förhåller oss till oss själva och vår omvärld. Kroppens olika organ är sammanlänkade med de olika elementen och genom positioner i yinyogan kan vi stötta organen, yin och yang till balansering och ny energi för bättre mående. Var med och lär dig lite mer om elementens teori, naturen och dig själv. Efter klassen kan det vara fint att reflektera hur praktiken gjort skillnad för dig och om upplevelsen i kropp och sinne.

Vilka är de fem elementen?

  • Vatten
  • Trä
  • Eld
  • Jord
  • Metall

Vad är de fem elementen inom traditionell kinesisk medicin?

Elementen är sammankopplade med olika organ och meridianer (energikanaler där energi behöver strömma fritt). Genom att få en grundförståelse för hur dessa hänger ihop kan du enligt traditionell kinesisk medicin stötta dig dig själv till en god hälsa med flödande livsenergi.

Yogalärare: Ulrika Friberg som är grundare till Yogaheart & Care (arbetar även som barnmorska & samtalsterapeut).

Nivå: passar dig som är helt ny på yoga. Men också en fin kurs för dig som har yogat ett tag & får chans att ta till dig yogan på ett bredare vis.

Tillfälle:

1+2 29/8 & 5/9: allmän bakgrund, filosofi, meridianer, elementen i stort.

12/9: Trä

19/9: Eld

26/9: Jord

3/10: Metall

10/10: Vatten

17/10: Sammanfattning

Pris: Vill du förboka alla ggr kan du boka kurs, 8 tillfällen för 2000kr. Boka-tidig-rabatt senast 31/7 med 200kr.

Bokning: Du bokar din plats via info@yogaheart.nu, med namn, adress och mobilnummer. Du bokas samtliga tillfällen och får bekräftelse via mejl. Uppge om du vill betala via swish, kortbetalning eller ha faktura. Drop-in i mån av plats bokas via www.timecenter.com/yogaheart (bokning öppnar 7 dagar innan klass).

Om du bokat kurs och har avbokat senast 24 tim innan yoga får du ett bonuskort att använda på annan yoga under perioden din kurs pågår, bonuspass bokas tidigast 24 tim innan klass, max två kort/kurs.

Boka genom att mejla info@yogaheart.nu