Gravid Yogaheart Uddevalla

Yogaheart erbjuder verksamhet för gravida & nyblivna föräldrar, online och på plats. Drivs av Ulrika Friberg som är leg. barnmorska, samtalsterapeut, sexolog och certifierad yogalärare. Under 2021 kommer en verksamhet för gravida successivt växa fram. Den som väntar barn kommer kunna välja yoga för gravida, klasser och kurser i andnings- och avslappningsteknik, profylaxkurser i smågrupper och enskilt, samtal för den som är förlossningsrädd, stöd-samta, kost- och hälsoråd under graviditet, grupp för gravida med olika teman. I verksamheten finns yoga- och konferens-sal, samt mottagnings- samtals-rum och tillgång till det urmysiga cafét Blomsterkroken. Vi finns på Norra Drottninggatan 18 i Uddevalla.

-GRAVIDYOGA- ONLINE VIA ZOOM under VT 2021

En blandning av hatha- yin- restorative-yoga anpassad till den gravida. Mjuka sköna rörelser som kombineras med anpassad andningsteknik. Känsla av att få sträcka ut och stärka kroppen tillsammans med skön medveten andning. All yoga för gravida syftar till att stärka både kropp och sinne, må bra under graviditet, men också förbereda inför förlossning och småbarnstid. Guidas av yogalärare & barnmorska Ulrika Friberg. Erbjuds som öppen klass där partner välkomnas vara med när det passar.

Nivå: Alla kan delta. Rekommenderas starta efter ditt rutinultraljud och delta så länge du önskar. Öppna klasser, så du bokar dig på de klasser som du önskar gå på. 

När: Torsdagar kl 17.30-18.30

Pris: 200kr per klass online. Swish på 1230155895

Alla klasser i Göteborg sänds online, så oavsett var i landet du befinner dig kan du vara med på gravid-yoga med yogalärare & barnmorska Ulrika Friberg. Bokas via www.timecenter.com/yogaheart och du väljer flik yoga online.

-PROFYLAX-

Föda i Trygghet online och på plats med Ulrika Leg Barnmorska. 

Bokningsbara tider för profylax i Göteborg 28/5 kl 17.30-19.00.

Sänds online via zoom för er som önskar delta hemifrån.

Jag hjälper dig/er med förberedelse inför förlossning. Genomgång av förlossningsfysiologi, andningsteknik, avslappning, massage, målbild och eneregibank. I profylax grupp, lyssnar paren på genomgång av Ulrika som är barnmorska på förlossningen på Östra, med mångårig erfarenhet.

Vi varvar teori med praktik och avslutar med genomgång av avslappningsteknik.

Ni som går kursen får ett kompendium med sammanfattning av kursen och tips på andnings- och massage-teknik. Ni blir visade akupressurpunkter, som kan användas i smärtlindrande och avslappnande syfte. Ni uppdateras också gällande aktuellt läge i förlossningsvården och har möjlighet att ställa frågor.

Pris 1495kr/par. Betalas via swish nr 1230155895 vid bokning. En bokning gäller för gravid med valfritt sällskap.

Skriv i bokningen om ni önskar delta online, för då kommer kompendiet med mejl så ni har det som hjälp hemma under föreläsningsdelen.

-Förlossningssamtal, enskild profylax, andningsteknik inför förlossning, psykologiskt stöd under graviditet-

Jag hjälper dig/er med förberedelse inför förlossning. Genomgång av förlossningsfysiologi, andningsteknik, avslappning, massage, målbild och enregibank. I profylax grupp, lyssnar paren på genomgång, har möjlighet att ställa frågor och gruppdialog. I enskild profylax anpassas förberedelsen till det enskilda paret, där vi gör en inventering till de frågor och önskemål som paret har och utifrån det skapas en anpassad profylax. Enskild profylax erbjuds antingen i studion eller i parets hem eller på önskad plats. Tider erbjuds onsdag/fredag/lördag/söndag enl ök.

Pris: 1400 kr per par swishas vid bokning på 1230155895. Vid utebliven swish kommer faktura. Bindande men ej personlig bokning. 

-ANDNINGS- OCH AVSLAPPNINGSTEKNIK INFÖR FÖRLOSSNING-

För gravida och partner är välkommen, 1,5 timme.

I den här klassen går vi igenom och hinner prata om olika hjälpsamma andningstekniker som är hjälpsamma för att bla reducera stress, avslappning i kroppens muskler, smärtlindrande och lugnande. Det är alltså andningstekniker som är hjälpsamma vid förlossningens alla olika skeden. Men också hjälpsamt för dig som ska föda med hjälp av kejsarsnitt. Den gravida kan komma på klassen ensam, men partner varmt välkommen. Det kan vara skönt att öva på andningsteknik tillsammans. Tider erbjuds onsdagar eller tid enl ök.

Pris: 1400 kr per par swishas vid bokning på 1230155895. Vid utebliven swish kommer faktura. Bindande men ej personlig bokning. 

Psykologiskt stöd för ökad trygghet under graviditet och som nyförlöst.

Du/Ni som väntar barn kan välja ett psykologiskt bas-program framtaget specifikt för ökad trygghet under en av de viktigaste perioden i livet. Ni kan välja olika block, eller hela programmet. Vi erbjuder en hög tillgänglighet för gravida som valt psykologiskt bas-program även utanför kontorstider och helger. Ni når oss lätt via mail, telefon eller sms.

Investering:

Block 1: Gravidvecka 4-16. Ingår ett samtal 90 min, samt ett 50 min, 2 fria yoga-meditations-klasser/vecka. 2900kr (värde 5485kr)

Block 2: Gravidvecka 16-28. Ingår ett samtal 90 min (50 min om påbörjat block i trimeter 1), samt ytterligare två samtal a 50 min, samt 2 fria yoga-meditationsklasser/vecka. Påbörjar förlossnings-samtal. 5500kr (värde 6585kr)

Block 3: Gravidvecka 28-40, samt nyförlöst 8 veckor efter förlossning. Ingår ett samtal 90 min (50 min om påbörjat block tidigare), samt ytterligare två samtal a 50 min, samt 2 fria yoga-/meditationsklasser/vecka. Förlossningsförberedelse. Samt ytterligare ett uppföljande samtal (50 min) efter förlossningen, antingen per telefon eller i studion. 6500kr (värde 7685kr)

Alla tre block tillsammans: 13000kr (kan delbetalas enl ök)

För medicinska frågor, bedömningar och kontroller hänvisas till MVC som har uppdrag och följer medicinska styrdokument.

Yogaheart & Care Västra Götaland AB

Norra Drottninggatan 18 Uddevalla

073-7072095

info@ulrikafriberg.se